· 

Heerlijk genieten in Eigen land: Noord-Limburg

2020 vakantie in eigen land

Waar naartoe als je met het corona virus het land nog niet uit wil

Deze keer neem ik je mee naar het prachtige Noord-Limburg, een beetje buitenland in eigen land.

Het jaar 2020 zal altijd in ons collectief geheugen blijven gegrift. Het jaar waarop wij in een geheel nieuwe maatschappij moeten leren leven. 1,5 meter afstand, het jaar van het thuiswerken en niet met het openbaar vervoer als het niet nodig is en als je het dan wel doet dan verplicht een mondkapje op.

Toch gaan er langzamerhand meer en meer grenzen open en mogen wij weer met het vliegtuig naar verdere oorden.
De vraag is: Willen wij dit wel zolang het virus nog steeds onder ons is en er een (eventuele) tweede golf op de loer ligt?

 

Deze blog gaat zeker niet of je wel of niet naar het buitenland op vakantie moet gaan. Daar hou ik mij verre van en dat is helemaal aan jou om te bepalen.
Maar mocht je besluiten het vliegtuig of de auto op weg naar verre oorden te laten staan, dan kan ik je een bezoek aan Noord-Limburg van harte aanbevelen. Deze regio is een mekka voor de natuurfotograaf en voor de mensen die gewoon van wandelen, fietsen of om de innerlijke mens geven.

 

 

Ons startpunt was Arcen. Arcen een heel schattig plaatsje met heel wat history. In de buurt kun je vanuit diverse richtingen de natuur bezoeken. Je hebt om de hoek de "Maasduinen", de natuur bij de Lingfortse heide of je kunt heel gemakkelijk fietsen naar het nabij gelegen Walbeck of Straelen in Duitsland.

 

Alle routes geven je een mooi beeld van de natuur en richting Duitsland kom je erachter dat de bedrijvigheid in deze regio voornamelijk tuinbouw betreft.
Van planten tot aan de teelt van tomaten, in deze regio vind je het allemaal.

Natuurlijk mogen en kunnen wij de brouwerij van Hertog Jan niet vergeten. Deze fantastische brouwerij heeft een keur aan diverse bieren en ik zou je dan ook aanraden om een proeverij te doen. Dit brengt je van een fris zomers biertje naar een van hun lekkerste (naar mijn mening) bieren te weten: Grand Prestige.
Naast de brouwerij van Hertog Jan heeft Arcen nog een unieke plek en dat is de IJsvogel. Ooit een watermolen, nu een likeur stokerij met heel veel soorten likeur gestookt op locatie. Ook daar kun je je tegoed doen aan een proeverij.
Let wel, ga niet met de auto dit soort excursies doen. Met de fiets is heel goed te doen en het is wat veiliger ;)

 

Nu kun je aan de foto's wellicht zien dat het weer niet fantastisch mooi was, maar kan je verzekeren dat het voor een fietsrit in de omgeving het beste weer is dat je je kunt wensen. Het was niet koud en bij tijd en wijle brak het zonnetje door. 

Naast alle bezienswaardigheden in het Limburgse mag je natuurlijk niet de asperges vergeten. Op vele plekken wordt dit verkocht maar er zijn ook vele restaurants waar je een heerlijke asperge maaltijd kunt nuttigen.
De lekkerste asperge soep kun je vinden in Broekhuizen, even het pontje over en aan de rechterkant zit een hotel dat deze lekkernij verkoopt. Vanuit dit punt kun je ook heel mooi verder fietsen en met het fiets/wandelveer weer terug naar de andere kant.

Deze groene oase is meer dan het bezoeken waard!

Om het geheel samen te vatten, deze groene oase in het Limburgse is meer dan de moeite van het bezoeken waard. Voor de natuurfotograaf is er een scala aan vogels en andere dieren. Ik ben jammer genoeg geen vroege vogel maar als jij dat wel bent dan ontdek je nog veel meer dan ik in mijn vakantie heb ontdekt. Noord Limburg is vergeven met wild. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je in de vroege ochtend dingen ziet die ik overdag helaas niet heb mogen zien. 
Voor mooie ideeen wat je tijdens jouw bezoek kan gaan zien, bezoek dan de VVV: Land van Peel, Asperges en prachtige bossen 

Ik ben in de eerste week van juni naar een bungalow van Roompot vakanties gegaan. Roompot heeft veel accommodaties in diverse plekken binnen Nederland (maar ook daarbuiten). De huisjes zijn simpel maar van alle gemakken voorzien en bovenal liggen ze vaak in mooie gebieden.

Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400