FOTOGRAFIEREIS CUBA 2020 - € 799

Havana en Vinales

Van groothoek naar detail

13 jaar reizen naar Cuba en met name Havana, je kunt wel zeggen dat ik de stad behoorlijk goed ken en dat het voor fotografen een mekka is.

Leren en genieten is het motto!

Wat deze reis bijzonder maakt is dat Minou alle ins- en outs weet van de Cubaanse muziek en naast, dat je heerlijk gaat leren en fotograferen,er ook een muzikale intermezzo wordt geserveerd. 

Bucanero te koop in het oude Havana, Cuba
Bucanero weer te koop

Struinen door de straten van Havana en de tabaksplantages

Straatfotografie, portret of kleurrijk , Havana heeft het allemaal!

We beginnen de reis met een rondleiding door de oude stad, vervolgens gaat de reis van start.

Tijdens de reis gaan we werken met opdrachten, iedere dag krijg je een opdracht om een bepaald onderwerp te fotograferen. De focus zal niet alleen op techniek liggen (maar dat is zeker een groot onderdeel van de reis) maar vooral op compositie en perspectief. We gaan de stad met andere ogen bekijken. Natuurlijk is de stad nieuw en zie je alleen maar fotogenieke momenten, en die moet je vooral niet aan je voorbij laten gaan, maar... de opdracht is leidend.

Tijdens de reis zul je alle ins- en outs horen en gebruiken, dit gebeurt door uitgeschreven handleidingen en begeleiding tijdens de opdrachten. Minou zal de gehele reis jouw fotografisch aanspreekpunt zijn.

 

Aan het einde van iedere dag zullen we de opdrachten gaan bekijken en bespreken.  

 

Voor wie?

Voornamelijk voor beginner met basiskennis, semi-gevorderden en gevorderde fotografen.

 

Wat moet je weten?

Je bent bekend met jouw camera, je weet hoe deze werkt en waar de knoppen voor dienen

Je weet wat diafragma, sluitertijd en iso waardes zijn

Inbegrepen:

  • Accommodatie 7 nachten inclusief ontbijt
  • Vervoer naar en van uw accommodatie naar de vluchthaven
  • Welkom snack en drankje
  • Fiets excursie met gids door Havana
  • 2 nachten Vinales (tabaksregio) incl. bezoek tabaksplantage
  • Paardrijtocht door de tabaksplantages en natuurgebied Vinales
  • Visum Cuba
  • Vervoer binnen de reis (cocotaxi, bicitaxi, old-timer)
  • Full time begeleiding door uw fotograaf 

Niet ingegrepen:
Vliegticket  (wij kunnen ook uw ticket verzorgen) 
 

Reisprogramma

dag 1: Amsterdam - Havana

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst op Cuba wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger. Hij verzorgt de transfer naar uw accommodatie in Havana. Na incheck is de rest van de avond ter vrije besteding. Bienvenidos a La Habana! Overnachting: u verblijft zeven nachten in een 2-persoonskamer in Casa Kolonial 1715 op basis van logies en ontbijt.

  

 dag 2:

Na het ontbijt en de instructies over de opdracht van deze dag, wordt u rond 10.00 uur bij uw casa opgehaald door uw privéchauffeur/gids voor een rit door Havana: u gaat rondtoeren in oldtimer uit de jaren vijftig. Eerst rijdt u door het oude en nieuwere gedeelte van Havana. U ziet het ‘Palacio Presidencial’, het voormalige domicilie van de president, Parque Central Capitolio Nacional, de beroemde drink- en eetgelegenheid El Floridita, Plaza de la Revolución en de imponerende ‘Colon’ begraafplaats, Miramar. U rijdt door de historische stadskern La Habana Vieja en bezoekt hier onder andere Plaza de San Francisco de Asis, Plaza Vieja, Plaza de Armas en de Plaza Catedral. Tijdens de excursie heeft u voldoende mogelijkheden om vanuit de oldtimer de mooiste momenten vast te leggen. Na de excursie wandelt u zelf terug naar het hotel en is de middag ter vrije besteding.

 

Tip: Wij hebben een tweetal goede restaurants voor u ontdekt. Beide restaurants liggen niet ver van uw hotel. Restaurant Imprenta is een goede keuze! Wilt u liever eten in een Paladar? Dan kunnen wij van harte Paladar Los Mercaderes aanbevelen. 

dag 3 : De straten van Havana

Vandaag gaan we op pad om de straten en de mensen van Havana te fotograferen met als doel die foto te schieten die we van tevoren afspreken! De dag begint met het bespreken van de opdracht en de uitleg van de technische specificaties.

 

Havana is een heerlijke stad waar het straatbeeld nog steeds getuigd van een roerige geschiedenis. Havana is Cuba op zijn best: levendige kleuren, mooie koloniale gebouwen en een ongedwongen levensstijl. Sinds de oude binnenstad wordt gerestaureerd, komt het roemrijke verleden steeds meer bovendrijven. Havana is zonder twijfel de meest levendige stad van het eiland. De mensen leven er op straat en in elk café klinkt traditionele Cubaanse muziek. Op elke straathoek van Havana vindt u de mooiste fotomomenten. U ziet de lokale bevolking, oude oldtimers en de mooiste gebouwen. 

 

 dag 4: Fietstocht Havana

Vandaag gaat u samen met een Engelssprekende gids Havana verder verkennen. Uiteraard bespreken wij voordat wij de stad verkennen de opdracht van die dag en de technische specificaties. Aan het einde van de dag komen wij wederom weer bij elkaar om de foto's te bespreken.

 

dag 5: Vrije dag Vrije dag te besteding. Geloof mij, je bent er dan echt aan toe!
Geniet van de wirwar van straatjes onderbroken door pleintjes waar het goed toeven is. U kan net zo goed door een prachtige oldtimer ingehaald worden als door een paard en wagen. Overal klinkt de salsa die voor een vrolijke noot zorgt.

 

dag 6: Bezoek Las Terrazas

Na het ontbijt gaat u met de groep een dagexcursie maken naar Las Terrazas. Het dorpje ligt tussen Viñales en Havana in het prachtige natuurgebied Sierra del Rosario. Het natuurgebied, van circa 25.000 hectare, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat u hierdoor niet afschrikken! Juist de hoeveelheid regen zorgt ervoor dat hier orchideeën en andere planten volop kunnen groeien en bloeien. In de orchideeëntuin treft u maar liefst 700 verschillende soorten aan, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Verder ziet u in dit gebied veel verschillende soorten vogels, reptielen en amfibieën. Aan het einde van de middag reist u terug naar Havana met hoogstwaarschijnlijk de mooie foto’s van de omgeving!

 

dag 8: Havana - Amsterdam De ochtend is ter vrije besteding. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u vanmiddag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.

 

dag 9: Aankomst Amsterdam Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol en kunt u terugkijken op een fantastische fotoreis!

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***