FOTOGRAFIEREIS CUBA 7-14 OKTOBER 2023  v.a. € 850

 € 50,-  KORTING ALS JE VOOR 1 MAART BOEKT!

Geniet van kleurrijk en fotogeniek Havana & Viñales en leg het vast!

16 jaar reizen naar Cuba en met name Havana, je kunt wel zeggen dat ik de stad behoorlijk goed ken en dat het voor fotografen een mekka is.

Leren en genieten is het motto! Wat deze reis bijzonder maakt is dat Minou alle ins- en outs weet van de Cubaanse muziek en naast, dat je heerlijk gaat leren en fotograferen, er ook een muzikale intermezzo wordt geserveerd. 

Struinen door de straten van Havana en de tabaksplantages van Vinales

Straatfotografie, portret of kleurrijk, Cuba heeft het allemaal!

De fotografiereis naar Havana en Viñales Cuba omvat enkele van de meest pittoreske achtergronden. De antieke gebouwen, geplaveide straten en pastelkleurige structuren zijn perfecte onderwerpen om de sfeer en geest van de stad vast te leggen. De fotogenieke steegjes, de schilderachtige pleinen en de elegante koepels maken van Havana een stad die verfijning uitstraalt. De bezienswaardigheden en geluiden van Havana zijn uitzonderlijk. Bezoekers kunnen door de straten dwalen en de kleur, diversiteit en levendigheid van de stad vastleggen. Een architectuurfotografietour in Havana neemt je mee door kronkelende straatjes, smalle steegjes met kleurrijke gebouwen en adembenemende uitzichten over de stad. Viñales daarentegen biedt een meer agrarische tabak achtergrond met zijn glooiende heuvels, weelderige valleien en prachtige kalkrotsen. Het vastleggen van de adembenemende landschappen en het langzame plattelandsleven is een ervaring die moeilijk te vergeten is.

 

Over het algemeen zal een fotografiereis naar Havana en Viñales Cuba de verborgen charmes van deze twee bestemmingen onthullen. De koloniale architectuur in Havana en de natuurlijke schoonheid van Viñales bieden enkele van de beste fotomomenten waar elke fotografieliefhebber ooit op zou kunnen hopen.

 

De fotografiereis

We beginnen de reis met een rondleiding door de oude stad, vervolgens gaat de reis van start.

Tijdens de reis gaan we werken met opdrachten, iedere dag krijg je een opdracht om een bepaald onderwerp te fotograferen. De focus zal niet alleen op techniek liggen (maar dat is zeker een groot onderdeel van de reis) maar vooral op compositie en perspectief. We gaan de stad met andere ogen bekijken. Natuurlijk is de stad nieuw en zie je alleen maar fotogenieke momenten, en die moet je vooral niet aan je voorbij laten gaan, maar... de opdracht is leidend. We gaan met recht het (of de) perfecte plaatsje(s) schieten. 
Bij thuiskomst heb je een bibliotheek met echt Cubaanse plaatjes en geniet je nog na van een onvergetelijke fotografiereis.

Tijdens de reis zul je alle ins- en outs horen en gebruiken, dit gebeurt door uitgeschreven handleidingen en begeleiding tijdens de opdrachten. Minou zal de gehele reis jouw fotografisch aanspreekpunt zijn. Aan het einde van iedere dag zullen we de opdrachten gaan bekijken en bespreken.  

 

Voor wie?

Voornamelijk voor beginner met basiskennis, semi-gevorderden en gevorderde fotografen.

 

Wat moet je weten?

Je bent bekend met jouw camera, je weet hoe deze werkt en waar de knoppen voor dienen

Je weet wat diafragma, sluitertijd en iso waardes zijn

Inbegrepen:

  • Accommodatie 7 nachten inclusief ontbijt
  • Welkom snack en drankje
  • Excursie met klassieke Amerikaanse auto door Havana
  • 2 nachten Viñales (tabaksregio) incl. bezoek tabaksplantage
  • Paardrijtocht door de tabaksplantages en natuurgebied Viñales
  • Vervoer binnen de reis (cocotaxi, bicitaxi, old-timer)
  • Full time begeleiding door uw fotograaf 

Niet ingegrepen:
Vliegticket  (wij kunnen u ook helpen het goedkoopste ticket te vinden) 
 

Download
Veelgestelde vragen fotografiereis Cuba
Wanneer uw vraag er niet bijstaat bent u van harte welkom om contact op te nemen.
Veelgestelde vragen fotografiereis Cuba
Adobe Acrobat document 307.9 KB

Dag tot dag programma fotografiereis Cuba

Tijdens de fotografiereis werk je met opdrachten. De fotograaf gaat dagelijks met jou op pad om je te begeleiden en je de stad in al haar facetten te laten zien.
Aan het einde van iedere cursusdag bespreken we de opdrachten, bekijken we de foto's om de compositie en instellingen te bespreken.

Dag 1: Amsterdam - Havana
Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst op Cuba wordt je verwelkomd door de fotograaf. Na incheck is de rest van de avond ter vrije besteding. Bienvenidos a La Habana!

 

Overnachting: Je verblijft zeven nachten in een 2-persoonskamer in een bed & breakfast op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2: Stadstour Havana met classic car
Je gaat rondtoeren met een authentieke classic auto in Havana! Tijdens de excursie heb je voldoende mogelijkheden om de mooiste momenten vast te leggen. Na de excursie wandelt u zelf terug naar je accommodatie en is de middag ter vrije besteding.
Tip: Wij hebben een aantal goede restaurants voor je ontdekt. Beide restaurants liggen niet ver van je accommodatie. 

Dag 3 en 4: Vinales

Na het ontbijt vertrekken wij naar de Viñales , Het dorpje  ligt op ongeveer 3 uur rijden van Havana en ligt in de regio "Pinar del Rio". Deze regio staat bekend om haar tabaksplantages. Het natuurgebied, van circa 25.000 hectare, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor niet afschrikken! Juist de hoeveelheid regen zorgt ervoor dat hier orchideeën en andere planten volop kunnen groeien en bloeien. In de orchideeëntuin tref je maar liefst 700 verschillende soorten aan, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Verder zie je in dit gebied veel verschillende soorten vogels, reptielen en amfibieën. 

Hier zullen we een vier uur durende rit ter paard ondernemen. We stoppen onderweg bij een tabaksplantage en krijg je inzicht in het draaien van een sigaar, waar je misschien ook jouw eerste sigaar zal uitproberen (gedrenkt in honing) en je de zalig lokale rum zult proeven. 

Meer informatie over Vinales vind je hier >> Vinales <<

 

Dag 5 : Vrije dag

Vrije dag te besteding. En geloof het of niet, je bent er aan toe!
Geniet van de wirwar van straatjes onderbroken door pleintjes waar het goed toeven is. Je kunt net zo goed door een prachtige oldtimer ingehaald worden als door een paard en wagen. Overal klinkt de salsa die voor een vrolijke noot zorgt. 

Vanaf Parc Central kun je met de bus naar het strand. Binnen 20 minuten geniet je van de helder blauwe zee en het parelwitte strand onder het genot van een cocktail uit een kokosnoot!

Bij voldoende animo kunnen wij de avond doorbrengen in een casa de la Musica en genieten van een van de vele populaire bands van Cuba.

Dag 6: Photo shoot dansgezelschap

Vandaag gaan wij het dansgezelschap "Tierra Kaliente" op de foto zetten. Tierra Kaliente is een Cubaans dansgezelschap en heeft als hoofddoel het promoten van Cubaanse dans, muziek en cultuur in het algemeen. Regisseur en choreografe Karelia Despaigne heeft een  team van oude en nieuwe dansvrienden met een bijzonder danstalent samen te brengen, die graag hun cultuur willen verspreiden en de vriendschap die hen verenigt in stand willen houden.

 

Dag 7: Havana, Havana, Havana

Jouw laatste volle dag in deze prachtig kleurrijke stad. We gaan wandelen door het centrum van Havana en nemen we een deel van de 8 kilometer lange boulevard, de Malecon mee. Tijdens de wandeling zullen we de straten en de mensen van Havana fotograferen. 


dag 8: Havana - Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Op deze dag kun je nog de laatste souvenirs voor thuis inslaan en afhankelijk van jouw vluchtschema wordt je in de middag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst check je in voor jouw vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aan zult komen.

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Dag 6: Cemetario de Colon

Vandaag gaan wij naar een van de grootste begraafplaatsen van Latijns-Amerika, Cemetario de Colon (Negropollis de Cristobal Colon). Deze begraafplaats staat bekend  om haar mooie monumenten. Hier zullen wij samen met een gids de mooite graven bezoeken en krijgt u achtergrond informatie over deze bijzondere graven.

 

Dag 7: Havana, Havana, Havana

Uw laatste volle dag in deze prachtig kleurrijke stad. We gaan wandelen door het centrum van Havana en nemen we een deel van de 8 kilometer lange boulevard, de Malecon mee. Tijdens de wandeling zullen we de straten en de mensen van Havana fotograferen. 


dag 8: Havana - Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Op deze dag kunt u nog de laatste souvenirs voor thuis inslaan en afhankelijk van uw vluchtschema wordt u in de middag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400