FOTOGRAFIEREIS CUBA 7-14 OKTOBER 2023  v.a. € 850

 € 50,-  KORTING ALS JE VOOR 1 MAART BOEKT!

Geniet van kleurrijk en fotogeniek Havana & Viñales en leg het vast!

15 jaar reizen naar Cuba en met name Havana, je kunt wel zeggen dat ik de stad behoorlijk goed ken en dat het voor fotografen een mekka is.

Leren en genieten is het motto! Wat deze reis bijzonder maakt is dat Minou alle ins- en outs weet van de Cubaanse muziek en naast, dat je heerlijk gaat leren en fotograferen, er ook een muzikale intermezzo wordt geserveerd. 

Struinen door de straten van Havana en de tabaksplantages van Vinales

Straatfotografie, portret of kleurrijk , Havana heeft het allemaal!

Voor de vierde keer organiseren wij weer deze unieke en onvergetelijke fotografiereis naar Cuba.

Tussen 7-14 oktober 2023 gaan we weer naar Havana & Viñales en maken we weer een onvergetelijke reis!

 

De fotografiereis

We beginnen de reis met een rondleiding door de oude stad, vervolgens gaat de reis van start.

Tijdens de reis gaan we werken met opdrachten, iedere dag krijg je een opdracht om een bepaald onderwerp te fotograferen. De focus zal niet alleen op techniek liggen (maar dat is zeker een groot onderdeel van de reis) maar vooral op compositie en perspectief. We gaan de stad met andere ogen bekijken. Natuurlijk is de stad nieuw en zie je alleen maar fotogenieke momenten, en die moet je vooral niet aan je voorbij laten gaan, maar... de opdracht is leidend. We gaan met recht het (of de) perfecte plaatsje(s) schieten. 
Bij thuiskomst heb je een bibliotheek met echt Cubaanse plaatjes en geniet je nog na van een onvergetelijke fotografiereis.

Tijdens de reis zul je alle ins- en outs horen en gebruiken, dit gebeurt door uitgeschreven handleidingen en begeleiding tijdens de opdrachten. Minou zal de gehele reis jouw fotografisch aanspreekpunt zijn. 

Aan het einde van iedere dag zullen we de opdrachten gaan bekijken en bespreken.  

 

Voor wie?

Voornamelijk voor beginner met basiskennis, semi-gevorderden en gevorderde fotografen.

 

Wat moet je weten?

Je bent bekend met jouw camera, je weet hoe deze werkt en waar de knoppen voor dienen

Je weet wat diafragma, sluitertijd en iso waardes zijn

Inbegrepen:

  • Accommodatie 7 nachten inclusief ontbijt
  • Welkom snack en drankje
  • Excursie met klassieke Amerikaanse auto door Havana
  • 2 nachten Viñales (tabaksregio) incl. bezoek tabaksplantage
  • Paardrijtocht door de tabaksplantages en natuurgebied Viñales
  • Vervoer binnen de reis (cocotaxi, bicitaxi, old-timer)
  • Full time begeleiding door uw fotograaf 

Niet ingegrepen:
Vliegticket  (wij kunnen u ook helpen het goedkoopste ticket te vinden) 
 

Download
Veelgestelde vragen fotografiereis Cuba
Wanneer uw vraag er niet bijstaat bent u van harte welkom om contact op te nemen.
Veelgestelde vragen fotografiereis Cuba
Adobe Acrobat document 307.9 KB

Dag tot dag programma fotografiereis Cuba

Dag 1: Amsterdam - Hava
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst op Cuba wordt u verwelkomd door de fotograaf. Na incheck is de rest van de avond ter vrije besteding. Bienvenidos a La Habana!

 

Overnachting: u verblijft zeven nachten in een 2-persoonskamer in een bed & breakfast op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2: Stadstour Havana met de fiets
U gaat rondtoeren op de fiets in Havana!  Eerst rijdt u door het oude en nieuwere gedeelte van Havana.  Tijdens de excursie heeft u voldoende mogelijkheden om  de mooiste momenten vast te leggen. Na de excursie wandelt u zelf terug naar het hotel en is de middag ter vrije besteding. Tip: Wij hebben een tweetal goede restaurants voor u ontdekt. Beide restaurants liggen niet ver van uw hotel. Restaurant Imprenta is een goede keuze! Wilt u liever eten in een Paladar? Dan kunnen wij van harte Paladar Los Mercaderes aanbevelen. 

 

Dag 3 en 4: Viñales

Na het ontbijt vertrekken wij naar de Viñales , Het dorpje  ligt op ongeveer 3 uur rijden van Havana en ligt in de regio "Pinar del Rio". Deze regio staat bekend om haar tabaksplantages. Het natuurgebied, van circa 25.000 hectare, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat u hierdoor niet afschrikken! Juist de hoeveelheid regen zorgt ervoor dat hier orchideeën en andere planten volop kunnen groeien en bloeien. In de orchideeëntuin treft u maar liefst 700 verschillende soorten aan, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Verder ziet u in dit gebied veel verschillende soorten vogels, reptielen en amfibieën. 

Hier zullen we een vier uur durende rit ter paard ondernemen en krijgt u onderweg genoeg tijd om te genieten van de natuur, stoppen we bij een echte tabaksplantage waar we het ambacht van een sigaar draaien zullen beleven onder het genot van een heerlijk glaasje lokale rum.

 

Dag 5 : Vrije dag

Vrije dag te besteding. Dit is de dag dat wij terugkomen van ons 2 daagse uitstapje naar Viñales en geloof het of niet, u bent er aan toe! Geniet van de wirwar van straatjes onderbroken door pleintjes waar het goed toeven is. U kan net zo goed door een prachtige oldtimer ingehaald worden als door een paard en wagen. Overal klinkt de salsa die voor een vrolijke noot zorgt. 

Vanaf Parc Central kunt u met de bus naar het strand. Binnen 20 minuten geniet u van de helder blauwe zee en het parelwitte strand onder het genot van een cocktail uit een kokosnoot!

Bij voldoende animo kunnen wij de avond doorbrengen in een casa de la Musica en genieten van een van de vele populaire bands van Cuba.

Dag 6: Cemetario de Colon

Vandaag gaan wij naar een van de grootste begraafplaatsen van Latijns-Amerika, Cemetario de Colon (Negropollis de Cristobal Colon). Deze begraafplaats staat bekend  om haar mooie monumenten. Hier zullen wij samen met een gids de mooite graven bezoeken en krijgt u achtergrond informatie over deze bijzondere graven.

 

Dag 7: Havana, Havana, Havana

Uw laatste volle dag in deze prachtig kleurrijke stad. We gaan wandelen door het centrum van Havana en nemen we een deel van de 8 kilometer lange boulevard, de Malecon mee. Tijdens de wandeling zullen we de straten en de mensen van Havana fotograferen. 


dag 8: Havana - Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Op deze dag kunt u nog de laatste souvenirs voor thuis inslaan en afhankelijk van uw vluchtschema wordt u in de middag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400