· 

Fotografiereis Cuba

Fotografiereis Cuba (Havana & Vinales)

Typisch Cubaanse foto's
Niet de oude Amerikaanse auto's in Havana

In oktober dit jaar was het dan weer zover. De tweede fotografiereis naar Havana en ditmaal ook Vinales op Cuba.

 

Wanneer ik een training geef of een fotografiereis organiseer wil ik graag de nadruk leggen op een onderwerp. Ik vroeg dan ook aan de deelnemers wat hun onderwerp voor deze reis zou worden en gaf een dag de tijd om dit te bedenken. 
Wanneer je voor het eerst op Cuba komt en je bent er nog nooit geweest dan krijg je een soort van tsunami aan fotomomenten. Dus van tevoren bedenken wat je wil is een onmogelijke opgave.
Ik wil niet dat we in dezelfde reportages van de Amerikaanse auto's en de vervallen gebouwen vallen, dus er moest wel daadwerkelijk over nagedacht worden!

Ik kon natuurlijk niet achterblijven, en hoewel ik al heel wat foto's op Cuba heb gemaakt in alle jaren dat ik er kom, ik had er nog niet zo heel veel van de dieren die daar op straat leven.
Ik besloot mijn onderwerp van deze fotoreis dan toe te spitsen op de huisdieren die niet echt bij iemand horen maar waar men wel met redelijk respect mee omgaat. Ik zeg redelijk respect omdat ik niet altijd de leuke kant heb meegemaakt tijdens mij vele bezoeken aan dit land.

 

Enfin ik heb dan de huisdieren van Cuba gekozen. Ik wilde het vanuit het perspectief van de dieren doen. Met andere woorden, camera op de grond en op gelijke hoogte fotograferen. Dat bleek niet een gemakkelijke opgave :) Of de dieren keerden zich om of ze keken de andere kant op.

Ik heb tijdens de reis heel wat plaatjes aan mij voorbij moeten laten gaan omdat de Cubaanse honden en katten gewoon geen zin hadden om door die Hollandse fotografe geportretteerd te worden.

Maar een fotograaf laat zich niet uit het veld slaan en ik ben er dan toch in geslaagd om een aantal van de Habaneros op de gevoelige plaat te leggen.

 

Is het dan gedaan met dit onderwerp?
Nee zeker niet, ik zal wederom een fotografiereis naar Cuba organiseren in 2020 en dan zal dit onderwerp zeker nog terugkomen, naast alle andere kleurrijke onderwerpen die dit fantastische land rijk is.

 

Geniet van de foto's en misschien heb je ook wel eenzelfde onderwerp/reportage  gekozen tijdens een fotografie cursus of op de foto vakschool/academie.
Ik ben dan heel erg benieuwd wat jij hebt  gedaan!

 

 

 

Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400