Lente: Ontluikende natuur

We krijgen de kriebels

Het is weer lente!! 
We krijgen de kriebels, we zuchten onder het laatste koufront en we kijken uit naar de mooie dagen voor ons. 
Lente, de natuur laat zich weer zien.
Ikzelf ben een groot fan van de natuur in al haar facetten, alhoewel ik de winter iets minder spannend vindt, maar dat is geheel afhankelijk van wanneer je in de winter de natuur opzoekt.
Ik woon in Castricum, dus de natuur opzoeken kost mij niet al te veel moeite alhoewel ik er soms echt tijd voor moet maken in mijn hectische leven.

Spelen met de natuur: Natuurlijk kun je foto's maken door lukraak te klikken om al het groen vast te leggen maar waarom geen mooie compositie maken?
Onderstaande foto heb ik op de "selftimer" gezet met de zon als tegenlicht. Dat je dan niet alleen schaduwen krijgt blijkt als je naar de foto kijkt. De gezichten zijn nog steeds zichtbaar en de  kleuren van onze kleding ook. Dit bereik je natuurlijk alleen maar door de opstelling te maken voordat je de foto maakt. Je vraagt iemand (in dit geval een vriendin van mij) om alvast op de juiste positie te gaan staan, en stelt handmatig jouw camera in. Dan op 10 seconden en rennen maar :)
Als je gaat wandelen en fotograferen neem dan genoeg geheugen mee voor je camera en als het even kan een statief of een beanbag. Op die manier kun je jouw camera wat gemakkelijk positioneren op plekken die niet effen zijn (we zijn uiteindelijk in de natuur)

Nog wat tips voor een mooie foto is om op de plekken die wijds zijn een panorama te maken. Dit is geheel gemakkelijk te doen als je Adobe Lightroom of Adobe bridge (incl. photoshop) gebruikt. Maak twee a drie foto's die elkaar bij de uiteindes overlappen en kies (ik ga nu voor het gemak even uit van Lightroom) in het menu van lightroom voor samenvoegen. Maar misschien heb je op jouw camera een panorama functie?

En als laatste tip: Kijk ook eens omhoog...Als je omhoog kijkt kun je ook getuige zijn van een mooie lucht met prachtige boom kransen. 

Zo zie je maar, zelfs als de natuur nog niet geexplodeerd is kun je al prachtige plaatjes schieten. Je bent in ieder geval verzekerd van een heerlijke wandeling of fietstocht en aan het einde van de dag een SD kaart met mooie plaatjes.

 

Ik zou zeggen, schieten maar!


Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400