Summer Breeze Amsterdam

Summer Breeze Amsterdam Seizoen 2016

Sedert enige jaren kan men mij vinden bij Summer Breeze in Amsterdam. Dit evenement loopt al 21 jaar en is ooit begonnen door een stel vrienden in het Vondelpark. Dat dit nu zo groot is, is te danken aan Mimo Argam. Hij heeft het evenement verplaatst naar het Westergas terras en door dit te doen is er een plek ontstaan waar men in de maanden mei tot en met augustus lekker kan dansen op Latijns-Amerikaanse klanken. 
Van salsa (Cubana) tot en met bachata, zouk en Kizomba..Je kunt het er allemaal horen en er heerlijk op dansen. Tijdens de (soms schaarse) mooie zomerse dagen ligt er tot ongeveer half elf een dansvloer buiten.
Iedere week zijn er wel shows van bekende en minder bekende dansscholen. Dj's uit alle windstreken komen draaien, waaronder, om er een paar te noemen, Dj Willie (NL), El Guapo (BE), Raton Rabioso (BE) Eddy Alfonso (NL) en vele meer Wanneer het mooi weer is waan ik mij soms als een fotograaf op een mini festival..Mensen lopen van de ene dansvloer (het terras, de liefde en de unie) naar het andere. Sommige zitten gewoon op het terras, andere roken nog even een sigaret buiten of hebben iemand gevonden om even mee te kletsen.
Jong, oud, en alle culturen vinden elkaar op deze exclusieve plek en vrezen de dag (dit jaar 1 september) dat het weer voorbij is. Want het einde van het Summer Breeze seizoen is voor velen ook het einde van de zomer.
We hebben nog een kleine twee weken van het seizoen 2016 en ook deze dame gaat daar nog even van genieten van dit geweldige evenement in Amsterdam, met camera wel te verstaan. 

Salsa muziek uit Cuba
Eddy Alfonso (NL) & Dj El Guapo (BE)

Fotografie Minou

Het Strengh 74
1902 RH Castricum
Netherlands
Tel: +31 (0)611919400